Viza za Vijetnam | Kako u dva dana do turističke vize

1193
vietnam viza 2

Vijetnam je vrlo atraktivna zemlja koju svakako vrijedi posjetiti. S obzirom na to da se povratne avionske karte mogu naći već za otprilike 500 eura sve više ljudi iz naših krajeva odlučuje se svoj godišnji odmor provesti upravo u ovoj egzotičnoj zemlji dobrih ljudi i izvrsne hrane. Da biste posjetili ovaj azijski biser potrebna vam je turistička viza. Viza za Vijetnam može se dobiti na dva načina i to preko vijetnamske ambasade ili online. U ovom članku ćemo opisati kako na vrlo jednostavan način i u kratkom roku dobiti turističku vizu za Vijetnam online (visa on arrival).

Visa on arrival

Viza on arrival je viza koju dobivate po slijetanju u Vijetnam, u samoj zračnoj luci na odjelu za imigraciju i vize. Da biste dobili ovu vrstu vize prvo morate imati pozivno pismo koje kupujete online od viza agenata. Postoje mnoge web stranice i viza agenti preko kojih možete doći do pozivnog pisma koje predajete na ulazu u Vijetnam i na temelju kojeg dobivate turističku vizu, a mi preporučujemo Vietnam Visa Pro. Ovu web stranicu/agente smo do sada koristili pet puta. Agenti su vrlo pouzdani, a pozivno pismo možete dobiti već za dan ili dva.

visa on arrival viza za vijetnam

Cijena pozivnog pisma

Cijena ovisi o tome koliko dugo planirate ostati u Vijetnamu i da li želite imati mogućnost više ulazaka i izlazaka iz zemlje. Cijena pozivnog pisma za vizu koja traje 3 mjeseca i omogućuje samo jedan ulaz u zemlju iznosi 15 dolara, plus 25 dolara koje je potrebno platiti u zračnoj luci nakon što dobijete vizu. Prva slika prikazuje cijene pozivnog pisma, ovisno o vrsti. Druga slika prikazuje cijenu same vize koju plaćate imigracijskim službenicima u zračnoj luci.

viza vijetnam pozivno pismo cijenastamp fee cijena viza vijetnam

Apliciranje za pozivno pismo

Na Vietnam Visa Pro web stranici, na desnoj strani ispod glavne velike slike odaberite tip vize, broj osoba za koje aplicirate i koliko brzo želite dobiti vaše pozivno pismo. Odmah ćete vidjeti i cijenu izraženu u američkim dolarima i vijetnamskim dongovima. Idući korak je unos osobnih podataka za što vam treba putovnica. Nakon toga izvršite uplatu. Na vašu email adresu dobit ćete pismo potvrde s informacijama kako i što dalje, a u kojem će pisati da na istaknutu email adresu pošaljete potvrdu o plaćanju. Plaćanje možete izvršiti i paypalom.

Pročitajte i ovo: Kako pronaći posao učitelja engleskog jezika u Vijetnamu

Pozivno pismo

Nakon dan ili dva na vašu email adresu stići će pozivno pismo sa svim uputama. Pripremite dvije fotografije dimenzija 4×6 cm, isprintajte pozivno pismo, isprintajte i popunite entry/exit form koji ćete dobiti u mailu i to je to. Na pozivnom pismu će osim vašeg imena biti i imena drugih ljudi. Nemojte se zabrinjavati, to je sasvim uobičajna praksa. I još samo jedna stvar. Ovaj način ishodovanja vize za Vijetnam je sasvim legalan, a viza agenti preko kojih dobivate pozivno pismo usko surađuju s imigracijskim službenicima.

Kada sletite u Vijetnam predajte sve dokumente imigracijskom službeniku i pripremite americke dolare (točan iznos, ni više ni manje) i pričekajte da vas prozovu da podignete svoju putovnicu u kojoj će biti vaša nova viza. Kako izgleda turistička viza za Vijetnam možete vidjeti na slici ispod.

Pročitajte i ovo: Sve što morate znati ako putujete u Vijetnam

UPDATE, 2018. U zračnoj luci u Hanoju se viza moze platiti i lokalnom valutom, odnosno vijetnamskim dongovima. Takoder, vise nije nužno imati točan iznos.

viza vijetnam

Imajte na umu da online vizu (viza on arrival) možete dobiti samo ako u Vijetnam ulazite zračnim putem, ali ne i kopnenim. Multiple entry viza znači da u Vijetnam možete uaziti/izlaziti neograničen broj puta, kopnenim i zračnim putem.

I to je to. Spremni ste za put u Vijetnam.

Podijelite svoja iskustva i pitanja u komentarima.

Pitanja i komentari

Komentirajte
ime