Rajski otok Langkawi | Malezija

824
langkawi otok malezija cenang

Otok Langkawi, u Andamanskom moru, je najpoznatije turističko odrediste u Maleziji koje godišnje posjeti otprilike 3 milijuna turista iz svih dijelova svijeta. Langkawi je arhipelag od ukupno 104 otoka, a dio je države Kedah koja se nalazi uz samu granicu s Tajlandom u sjevernoj Maleziji. Otok naseljava manje od 100 000 ljudi, a većinsko stanovništvo čine Malajci koji većinom prakticiraju Islam. Malezija je poznata kao najliberalnija muslimanska zemlja na svijetu tako da je na Langkawiju sasvim uobičajeno vidjeti žene koje pokrivaju tijelo i glavu pored žena u vrućim hlačicama ili bikiniju. Turizam, kao sto je i za očekivati, predstavlja glavni izvor prihoda lokalnom stanovništvu.

langkawi 3 village malezija

langkawi village 2 malezija

Hostel u kojem smo odsjeli nalazi se u malom selu (na slikama gore) koji je udaljen svega 5 minuta hoda od Cenang plaže, koja je ujedno i najljepša plaža na otoku (slike ispod), i isto toliko od glavne ulice prepune restorana, malih trgovina, štandova i turističkih agencija. Cijena noćenja za dvije osobe bila je $18.

cenang langkawi otok malezija kedah

langkawi cenang beach maleysia

Otok Langkawi je idealno mjesto za obiteljski odmor i bijeg od buke i strke. Plaže su bile puste (svega par ljudi; slike gore), a more mirno. Hrana je odlična, a cijene su prihvatljive. Restoran koji bismo posebno izdvojili je sirijski restoran Yasmin u kojem smo jeli najbolji humus s naan pogačom, a izdvojili bismo i njihovu shawarmu s piletinom. Cijena humusa, naan pogače, shawarme i boce vode (o.5vl) je 49 MRY ($12).

malezija langkawi restoran yasmin

langkawi malezija shawarma yasmin

Najbolji način za istraživanje otoka je da iznajmite skuter. Cijena skutera od 9 sati ujutro do 9 sati navečer (12 sati) iznosi 25 MRY ($6.30). Potrebno je predočiti vozačku dozvolu i ostaviti polog od 50 MRY, a u cijenu su uračunate i kacige. Uz cestu je moguće vidjeti i majmune (slike ispod). Ovo je bilo oko 18 sati, i pretpostavljam da je to vrijeme kada se spuštaju na cestu jer ih ranije od toga nismo viđali.

langkawi malezija majmuni jungle

majmuni na cesti langkawi malezija

Langkawi je od glavnog grada Malezije, Kuala Lumpura, udaljen svega sat vremena avionom, a cijena karte u jednom smjeru je otprilike $30-$50. Od otoka Penang do Langkawija potrebno je svega 35 minuta avionom, a cijena karte u jednom smjeru je otprilike $15-$20.

Pitanja i komentari

Komentirajte
ime