Kako pomoću google prevoditelja prevesti baš sve sa kineskog jezika

1351
kineski znakovi prijevod google prevodilac

Google prevoditelj mobilna aplikacija je jedna od najvažnijih aplikacija za sve one koji namjeravaju putovati u Kinu. Već smo u jednom od prethodnih postova spomenuli da malo tko u Kini govori engleski jezik, a u trgovinama i svugdje drugdje sve je ispisano kineskim znakovima. Da bi vam život u Kini bio lakši pripremili smo vodič kroz google prevoditelj u kojem smo objasnili kako na vrlo jednostavan način možete prevesti bilo koji sadržaj ispisan kineskim znakovima. Prvi korak je instalacija google prevoditelja.

1. Instalirajte google prevoditelj aplikaciju na svoj mobilni uređaj. Da biste to napravili prvo pronađite Play Store aplikaciju na vašem uređaju i kliknite na ikonu (prva slika).

instalirajte google prevoditelj1

2. Nakon što otvorite Play store  aplikaciju, u tražilicu upišite Google translate ili Google prevodilac. Odmah će vam se prikazati lista rezultata. Odaberite prvu opciju.

instalirajte google prevodilac2

3. Nakon što odaberete prvu opciju na gornjoj listi rezultata na zaslonu vašeg uređaja vidjet ćete nešto kao na slici ispod. Kliknite na install (instaliraj) da biste instalirali aplikaciju.

instalirajte google prevoditelj3

4. Pronađite novo instaliranu aplikaciju na svom uređaju i otvorite ju. Nakon toga, odaberite jezik s kojeg prevodite (kineski/Chinese) i jezik na koji prevodite (hrvatski/Croatian), a zatim kliknite na crnu ikonicu kamere u donjem lijevom kutu.

prevedite sve sa kineskog jezika3

5. Pripremite sadržaj koji želite prevesti i usmjerite kameru vašeg mobilnog uređaja tako da obuhvati sve što želite prevesti. Pripazite da slika ne bude mutna, a zatim kliknite na crveni krug u dnu ekrana na kojem se nalazi ikona kamere. Pričekajte da aplikacija skenira sadržaj koji želite prevesti. U ovom konkretnom slučaju smo prevodili jednu kinesku web stranicu.

prevedite s akineskog na hrvatski4

6. Nakon što aplikacija skenira vaš sadržaj, prstom prijeđite preko dijela teksta koji želite prevesti i automatski ćete vidjeti prijevod na odabrani jezik. Svi dijelovi koji su na donjoj slici uokvireni mogu biti prevedeni. Oni koji nisu uokvireni ne mogu biti prevedeni, a ako vam se ovo dogodi samo skenirajte sadržaj još jednom.

prevedite sve sa kineskog

I to je to. Google prevodilac je, kao što vidite, i više nego korisna aplikacija za sve one koji putuju u Kinu ili posluju s Kinom. Zbog kompleksnosti kineskog jezika aplikacija ponekad ne može dati točan prijevod ali upotrijebite maštu i probajte shvatiti o čemu se radi iz onog što vam prevodilac ponudi.

Pitanja i komentari

Komentirajte
ime