Kako izgledaju tržnice u Kambodži (Siem Reap)

336
night market cambodia siem reap noćni market kambodža siem reap

Tržnice su u Kambodži šarolike i raznolike baš kao i svugdje u Aziji. Iako su otvorene i danju, najposjećenije su noću kada se rijeke turista sliju u centar grada. Na tržnicama se može naći sve od hrane, odjeće i obuće do umjetnina i suvenira. Sve je šareno, puno boja i jeftino. Majice kratkih rukava prodaju se po cijeni od 2-3 dolara, a prozračne ljetne hlače po 3-6 dolara. Možete se cjenkati, međutim kada netko prodaje komad odjeće za 3 dolara nema smisla inzistirati na nižoj cijeni. Naišli smo i na lažne Rolexe i druge brendove satova koji se mogu kupiti već za 30ak dolara. Doduše kvaliteta najvjerojatnije odgovara cijeni. Kako izgledaju tržnice u Siem Reapu i što se sve tamo može pronaći pogledajte u galeriji ispod.

kambodža tržnica siem reap 1

kambodža tržnica siem reap 3

Frizerski salon poluotvorenog tipa se nalazi odmah pored štandova sa svježim mesom. Svježe meso se ne drži u rashladnim vitrinama nego onako na stolovima, izloženo muhama i tko zna čemu sve ne. Temperature su u Siem Reapu, svaki dan, barem 30 stupnjeva iznad nule tako da ispada da prosječan turist ne smije ni dotaknuti ovo meso, a kamoli konzumirati. Zrak je u ovom dijelu tržnice posebno težak.

kambodža tržnica siem reap 4

Štap sa izrezanom najlonskom vrećicom koji ova djevojka drži u ruci služi za tjeranje muha. Svako malo djevojka prebaci štap s jedne na drugu stranu da bi otjerala muhe.

Pogledajte i ovo: Angkor Wat, najveći religijski spomenik na svijetu

kambodža tržnica siem reap 5

kambodža tržnica siem reap 6

kambodža tržnica siem reap 7

kambodža tržnica siem reap 8

Na tržnicama u Siem Reap-u se možete obući od glave do pete za svega 10ak dolara. Također, ovo je the mjesto za kupovanje suvenira i poklona za prijatelje i rodbinu.

kambodža tržnica siem reap 9

Vrlo popularan suvenir je rižino vino sa zmijama otrovnicama. Rižino vino je zapravo neka vrsta rakije, a navodno je vrlo ljekovito i pomaže kod bolova u leđima i drugih tegoba.

kambodža tržnica siem reap 11

night market cambodia siem reap noćni market kambodža siem reap 12

Na noćnom marketu smo naišli i na štand sa pečenim zmijama, škorpionima i tarantulama.

kambodža tržnica siem reap 10

Vrlo popularna je i riblja pedikura. Dakle ribice odrađuju posao kozmetičarke i uljepšavaju stopala na način da osoba uroni noge u bazen, a ribice grickaju odumrlu kožu. Svakako preporučujemo riblju pedikuru nakon koje se možete uputiti u jedan od mnogobrojnih salona za masažu.

Pitanja i komentari

Komentirajte
ime