Kako aplicirati za turističku vizu za Kinu u Hanoju

200
kineska ambasada hanoi vijetnam

Ovaj post detaljno opisuje kako aplicirati za kinesku vizu u Hanoju i kako pritom izbjeći probleme s kojima se aplikanti najčešće susreću. U postu je opisano sve, od potrebnih dokumenata i fotografija do načina plaćanja vize.

Adresa i radno vrijeme

Kineska ambasada u Hanoju nalazi se na adresi 44-46 Hoàng Diệu, odmah preko puta Lenjinovog parka. Radno vrijeme ambasade je od ponedjeljka do petka od 8:30 do 11 sati (predaja papira) i 15:00 do 16:30 sati (preuzimanje viza). Ambasada ne radi za vrijeme vijetnamskih i kineskih državnih praznika.

Zbog velikih gužvi preporučuje se doći barem sat vremena ranije. Slika ispod prikazuje više od 60ak ljudi, u 7:30 ujutro, kako strpljivo čekaju otvaranje ambasade. Da bi se olakšalo čekanje u redu, službenici svako jutro ispred ambasade iznesu male plastične stolice.

kineska ambasada hanoi 3

Potrebni dokumenti

Dokumenti koji su potrebni pri aplikaciji za turističku vizu za Kinu, a koje je potrebno predati osobno (ne može druga osoba predati za vas), su sljedeći:

  1. putovnica
  2. kopija prve dvije stranice putovnice
  3. dvije fotografije (detaljno)
  4. popunjen formular (preuzmite ovdje)
  5. povratna avionska karta
  6. dokaz o rezervaciji smještaja ili pozivno pismo osobe koja vas poziva u Kinu
  7. kopija putnog osiguranja
  8. kopija vijetnamske vize
  9. dokaz o sredstvima na bankovnom računu (samo ako vas traže)

Dokaz o rezervaciji smještaja

Smještaj se vrlo jednostavno može bukirati na booking.com bez plaćanja pologa. Potražite hotele koji nude free cancellation opciju i koje ne morate platite odmah nego po dolasku u hotel/hostel.

kineska ambasada hanoi vijetnam 2

Putovnica

Oni koji su već ranije putovali u Kinu, a u međuvremenu su promijenili putovnicu, moraju priložiti i kopiju stare putovnice kao i kopiju zadnje ishodovane vize (za Kinu).

Cijena vize i način plaćanja

U našem slučaju, vizu je bilo moguće platiti samo gotovinom i to u uredu ambasade prilikom podizanja iste. Moguće je aplicirati samo za vizu koja vrijedi 30 dana (single entry), a vrijeme procesiranja je 4 radna dana. Cijena vize je $30, a plaćanje se vrši u američkim dolarima i potrebno je imati točan iznos. Ranije su pravila bila drugačija i tada su se uplate vršile isključivo u ICBC banci na adresi 360 Kim Ma Street, Ba Dinh District.

Podijelite svoja iskustva i pitanja u komentarima.

Pitanja i komentari

Komentirajte
ime