Šareni grad Georgetown na otoku Penang | Malezija

272
penang grafit

Georgetown je šareni, multikulturni glavni grad malezijskog otoka Penang koji je bio britanska kolonija, a koji je 2008. godine uvršten na listu UNESCO svjetske baštine. Ime je dobio po britanskom kralju Georgu III.  Većinsko stanovništvo na otoku Penang čine Kinezi, a slijede ih Indijci i Malajci. Malezija je poznata kao zemlja tri naroda (i tri vjere) koji žive u slozi i miru (barem prividno). Također, većina stanovništva govori barem dva jezika i to malajski i engleski, a mnogi govore još i kineski i arapski. Službena religija Malezije je islam (61% stanovništva).

Otok Penang je od glavnog grada Malezije, Kuala Lumpura, udaljen svega sat vremena avionom, a cijene karata su otprilike 20ak dolara u jednom smjeru.

penang 3 george town malezija

penang 5 georgetown malezija

Georgetown je poznat po starim, šarenim građevinama zbog kojih grad izgleda kao da je stao u vremenu. Također je poznat po izvrsnoj uličnoj hrani i mnogim coffee shopovima.

penang 17 malezija

penang 6 georgetown malezija

U Georgetownu smo proveli jedan dan što je po našem mišljenju sasvim dovoljno, naročito ako ste ograničeni s vremenom, a želite posjetiti i druge zanimljive destinacije/otoke u Maleziji.

penang 12 georgetown malezija

penang 16 malezija

Ulice Georgetowna poznate su po street artu, a brojni grafiti nezaobilazna su atrakcija svakog turista koji posjeti ovaj simpatični gradić.

penang 7 george town malezija

penang 8 georgetown malezija

penang 1 george town malezija

Od zračne luke do grada najjeftinije je doći gradskim autobusom (bus 401 ili 401E). Vožnja traje otprilike sat vremena (ili manje ovisno o prometu), a cijena karte je 2.70 RM ($0.68). Autobusni kolodvor je udaljen 15ak minuta hoda od stare jezgre grada. Druga opcija je taxi. Vožnja traje 30ak minuta a cijena je 45 RM ($11.32). Cijena hostela je otprilike 20ak dolara za sobu za dvije osobe.

Pitanja i komentari

Komentirajte
ime