Angkor Wat, Siem Reap, Kambodža

332
Angkor Wat siem reap kambodža

Angkor je bio glavni grad Kmerskog Carstva, a u njemu se danas nalazi kompleks hramova i najveći religijski spomenik na svijetu, Angkor Wat, koji je smješten na površini od 162.6 hektara. Izgrađen je u 12. stoljeću za vrijeme Kmerskog carstva i vladavine kralja Suryavarman-a II, a gradnja je trajala oko 30 godina. Angkor Wat je u originalu bio Hinduistički hram, a  kasnije se transformirao u Budistički hram. Ovaj hram, kao i mnogi drugi malo manje poznati ali jednako impresivni hramovi, nalazi se svega 20ak minuta vožnje od Siem Reap-a.

Za posjet hramovima potrebno je imati ulaznicu. Cijena ulaznice za jedan dan je 37 dolara, za tri dana 62 dolara, a za sedam dana 72 dolara. Na ulaznici će biti vaša fotografija tako da ju ne može iskoristiti druga osoba. Do hramova se može doći tuk tukom a cijena je otprilike 15 dolara za dvije osobe. Vozač će vas prvo odvesti do ticket offica, a nakon toga će vas voziti u razgledavanje i to od hrama do hrama (kod svakog hrama vas čeka da izađete i nastavite dalje).

Za početak smo stali na jednu od usputnih benzinskih postaja uz cestu.

benzinska postaja siem reap kambodža

benzinska postaja siem reap kambodža 2

Put prema hramovima nas je oduševio. Netaknuta priroda, palme, prašnjave crvene ulice, dječaci u narančastim haljinama koji će u budućnosti postati budistički svećenici, djeca koja bezbrižno lutaju uličicama…

Pogledajte i ovoSve što morate znati ako putujete u Kambodžu

budisticki svecenici kambodža

djeca siem reap kambodza

Prvi hram koji smo posjetili bio je Pre Rup, a posljednji Angkor Wat. Cijela tura je otprilike trajala 7 sati. Evo kako je sve skupa izgledalo.

Hram Siem Reap Kambodža 19

Pre Rup Angkor Siem Reap Kambodza

Angkor Siem Reap Kambodza 4

Angkor Siem Reap Kambodza 5

Angkor Siem Reap Kambodza 7

Angkor Siem Reap Kambodza 8

Angkor Siem Reap Kambodza 10

Za kraj smo ostavili posjet Angkor Wat-u koji je zaista impresivan. Sve je puno turista iz svih dijelova svijeta. Cijelu sliku dodatno su uljepšali budistički svećenici koje smo susretali posvuda oko hrama i u samom hramu.

Pogledajte i ovo: Kako izgledaju tržnice u Kambodži

Angkor Siem Reap Kambodza 14

Angkor Siem Reap Kambodza 13

Angkor Siem Reap Kambodza 16

Ulaz u hramove se otvara ujutro u 5h, a zatvara navečer u 6h. Postoje mala i velika tura i za svaku je u pravilu potreban barem jedan dan, međutim mi smo s našim vozačem dogovorili da obadvije ture spojimo u jednu i tako uštedimo na kartama. Ovo je definitivno jedno od najljepših mjesta u Jugoistočnoj Aziji.

Pitanja i komentari

Komentirajte
ime